USArie.reismee.nl

Goede wijn ...

Bordeaux blijkt een aangenmae verrassing. Ooit, zo'n dertig jaar geleden een crime met jengelende kinderen over een te groot plein, en geen ijsje onder koopbereik, dat is wat in m'n memoires zou komen.

We zijn aan het strand maar omdat de météo een dipje voorspelt gaan we naar de vierde stad van Frankrijk en ...

volledig eerherstel is het resultaat.

Wat werkt mee, behlave de stad en haar atmosfeer?

a. het weer (dipje betekent in deze regio ca 22 graden en niet stééds zon)

b. fysieke en mentale toestand: dat betekent geen verkeerde wijn de dag ervoor (of  's morgens al zoals bij de Fransen usance is)

c. bereikbaarheid: openbaar vervoer als je de taal niet beheerst is stressfactor nummer1). De fiets blijkt een gouden greep en dan vanaf een camping die aan de rand van de stad ligt.

d. zondag is een perfecte reisdag, beter nog: zondagmorgen. En tijdens een wedstrijd van het Franse nationale voetbalelftal, behalve als het team kansloos is want dan ben je in levensgevaar op de weg (geldt wsch in meer landen?!)

e. ruim toegeven aan je partners wensen hoe hij/zij zich een stedentrip voorstelt. Zo worden een rommel- en een echte markt, veel rookpauzes en fotomomenten onderdeel van de trip.

Wat Bordeaux als worthwhile bestempelt: zie de foto's in het laatste fotoblok.

Wat nog meer opvalt: schone en meestal nieuwe trams, relaxte atmosfeer in de volkswijk rond de rommelmarkt, veel en goede fietspaden, soms op busbanen en een uitpuilende boulevard, maar die is zo groot en gevarieerd dat iedereen wel een plaatsje vindt in deze kwartcirkel die de meanderende rivier de omgeving oplegt en naamgever is: La porte de la lune. (de poort van de maan?)

Ook hier helpt Google nl. Translator. 

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!