USArie.reismee.nl

Tot slot enkele samenvattende gegevens

A. Zie het fotoblok met een toelichting bj een aantal relevante foto's.

B. En samenvattend:

Accommodatie: motels. Vooraf reserveren bleek in juni althans niet nodig. Alleen in het Yellowstone kostte het wat meer moeite een kamer te vinden. Tip: zo nodig overnachten buiten het park.

Transport: huurauto Hertz. Dodge Caliber. Twaalf dagen, 2400 mijl gereden. Benzineprijs (klagen Amerikanen over) zo'n € 0,65 per liter. Verzekering bij AIG. Heb je een auto voor de hele periode, neem dan die verzekering gelijk bij het boeken van de vliegreis. Zorg er in ieder geval voor dat de LIS (Liability = wettelijke aansprakelijkheid naar derden) erbij zit.

Wegen zijn zeer rustig (verkeersarm) en breed. Amerikanen rijden gedisciplineerd.

Eten: onderweg mogelijkheden in gas-statons die tevens convenience-store zijn. Levensmiddelen, drinken, een kop koffie, voor de (haastige) reiziger is alles aanwezig. Een klein kopje koffie kost nog geen dollar en heeft de inhoud van twee grote koppen bij ons. Cola idemdito.

Weer: 's zomers iets warmer en droger dan NL. Yellowstone (hoogte) vooral 's nachts wat koeler. 

Kosten levensonderhoud: lager dan in NL. Echt goedkoop: (sport)schoenen, kleding (vooral spijkerbroeken), benzine (nog steeds). Volgens de LA Times is Noord-Dakota sowieso de goedkoopste staat van de VS.

De mensen: hulpvaardig, correct, gastvrij. Zelf zegt men daarover: 'Dat is bij ons zo,  maar .... ' en dan worden bv. de oostkust en Atlanta genoemd) waar het wat zakelijker zou zijn.

Ook wel veel op de automatische piloot (= oppervlakkig): 'Have a nice day' is het bekendste cliché.

De vliegreis Met North West Airlines vanaf Düsseldorf. Qua bereikbaarheid eenvoudiger dan vanaf Amsterdam en veel goedkoper door te boeken via de Amerikaanse site Orbitz.

Je bent ca. 22 uur onderweg vanwege twee overstappen, in Detroit en Minneapolis. Dat gaat eenvoudig door de goede bewegwijzering en het interne vervoer.

Wil je niet zoveel met de auto rijden, sla dan het Yellowstone over. Dit prachtige park is beter te bereiken via Salt Lake City of de regionale luchthaven van Bozeman.

Badlands en Black Hills zijn ook aan te vliegen via Rapid City.

Openbaar vervoer: Is er nauwelijks in de VS. Je vliegt of rijdt auto. Heb je meer tijd (het is nauwelijks goedkoper) dan kun je voor bepaalde trajecten de trein (Amtrak) nemen. Bijv. van Chicago naar San Francisco. Drie dagen onderweg. Fraaie vergezichten.

Ook zijn er tussen een aantal grote steden verbindingen per Greyhound bus.

Fietsen: zie je vnl in universiteitssteden. Vaak kan de fiets dan ook voor op de stadsbus mee.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!